קרניבורים ונהנים

אוהבי בשר לרוב נולדו לחיים אלה, משפחה שטורפת יחד איתם מילדות ומלמדת אותם את אהבת הצלייה והבישול. עם זאת, אחרים מהם הם נוודים בודדים במשפחתם ובסביבתם שאכלו בשר בתאווה ורצו לדעת ולהכיר עוד.

עולם נתחי הבשר הוא כמעט אינסופי, גם כשמדברים על חיה אחת, תמיד יש עוד ועוד נתחים וטעמים חדשים. קרניבורים משקיעים את כל נשמתם באוכל ובשר הוא האהוב עליהם. אז על מה אפשר להמליץ להם וללמוד מהם?

 

העת החדשה של חובבי הבשר

חובבי בשר יודעים שהסוד באוכל הוא למעשה בבשר האיכותי שנרכש מראש. בשנים האחרונות הקולינריה הבשרית בישראל עלתה כיתה ואנשים מבינים יותר ויותר בנתחי בשר בוטיק. לא לכל נתח חסר צורה יש לקרוא סטייק.

התרבות הזו הולידה יחד איתה שוק קצביות איכותיות ואנשי קהילה שמתחברים בזכות האהבה להתווכח על הטעם והריח. הם מחזיקים בביתם מעשנות בשרים ומחבתות מיוחדות. הם יודעים איזה עץ מתאים לכל צלייה ואיך יש להפעיל כל גריל או מנגל שהם פגשו בחייהם. מה אפשר ללמוד מהם? הכל.

 

מעשנות בשר

יצא לכם לנגוס בצלעות מעושנות שהחליקו בנעימות מהעצם אל הגרון שלכם? כן, בשר מעושן מזכיר לנו שיש דברים ללא ספק מדהימים בעולם. קרניבורים מקצועיים יודעים שזה לא דבר פשוט לביצוע. אבל מדובר באתגר הכי מספק שאפשר לקחת על עצמנו. אם צלייה נמשכת מספר דקות, אז עישון איכותי זקוק למספר שעות.

חובבי בשר ידעו לבחור את הנתחים האידיאלים עם אחוזי שומן גבוהים על מנת שהבשר לא יתייבש. אנטריקוט, כתף בקר או צלעות יכולים לעבוד מושלם במעשנה. מקצוענים מביניהם ממליצים לנו להשתמש בעץ על מנת להוסיף לטען הבשר. ככל שהעץ יהיה יותר טוב, כך הטעם יהיה מורגש. לסוגי העץ יש חשיבות גדולה בעישון, מאחר והוא מעניק לו ארומה מסוימת.

 

טיגון נכון לבשר הנכון

החברים הקרניבורים שלנו שמזמינים אותנו לארוחת ערב תמיד יפציצו עם נתחי בשר שעשויים בצורה מעולה. אבל זה לא רק כי הם חובבים את הטעם, אלא כי הם יודעים לשייך כל נתח לצורת העשייה המתאימה ביותר. הדרך הפופולארית ביותר היא טיגון, זו טכניקה מהירה שיכולה לספק כל אחד וקלה לביצוע.

כל חובב בשר בתחילת דרכו יודע שזה המקום בו הוא יוכל להשתפשף ולהכיר את עולם הבשרים יותר טוב. טיגון טוב עוסק לא במתכון, אלא בטכניקה. אם התארחתם בארוחת סטייקים, לרוב כשתבקשו מתכון לא יגידו לכם דבר מלבד – בשר, מלח ופלפל.

ומדוע? כי הסטייק לא דורש יותר מזה, הוא דורש עשייה טובה ויד נכונה על המחבת. בישול הבשר מבחוץ אל הבפנים הוא הדרגתי, הבפנים צריך להישאר מעט חי, כמובן בהתאם לטעם האישי. המיומנות שנרכשת עם הזמן היא כיצד לטגן מהחלק החיצוני אל הפנימי באופן מאוזן שלא ישרוף את הבחוץ ועם זאת, יהפוך את הפנים לעסיסי מספיק.

מעשנות בשרים