מחפשים איטום חדרים רטובים בצפון? ריכזנו עבורכם את בעלי המקצוע והגגנים המומלצים ביותר, כאלו שיודעים לשלב בין מקצועיות גבוהה, שירות אדיב ועמידה בתו האיכות הנוקשה של "המקצוענים", הזמינו עכשיו:
אנשים רבים מחפשים שירותי איטום חדרים רטובים בצפון, מכיוון שמדובר במלאכה מאתגרת יחסית. אנו משמשים בחדרים רטובים לשימושים רבים, לדוגמה חדרי אמבטיה, סאונות, מקוואות ועוד. מכיוון שקירות החדרים הרטובים חשופים באופן מתמיד ללחות, האיטום שלהם חייב להתבצע בצורה מקצועית, שהרי אם לא – האיטום לא יחזיק מעמד. מה עלינו לדעת כשאנו מחפשים איטום חדרים רטובים בצפון?
חדרים רטובים, הם חדרים שהלחות נמצאת בהם באופן רציף וברמה גבוהה. לכל אחד מאיתנו יש חדר רטוב בבית, ואנו מדברים כאן על חדר האמבטיה כמובן. קירות חדר האמבטיה שלנו אמנם חשופים ללחות מספר פעמים ביום, אך ישנם חדרים רטובים שבהם הלחות היא גבוהה הרבה יותר.
חדר סאונה רטובה למשל, פעיל במהלך שעות ארוכות ביממה, והלחות הגבוהה שבו משפיעה על הקירות ועל הרצפות גם יחד. דוגמה נוספת היא חדר שבו יש בריכה או מקווה, שבו הקירות והרצפה חשופים ללחות מהמים המתאדים באופן רציף. בחדרים שכאלו, עבודת האיטום צריכה להיות מקצועית ודורשת ידע וניסיון בתחום.
כשאנו בוחרים חומר איטום לחדרים רטובים, הבחירה היא שונה מאשר באיטום חדרים רגילים. חשוב להבין שבחירה שגויה של חומר איטום במקרה שלנו – תגרום לכך שהאיטום לא יחזיק מעמד, והאריחים ינשרו לאחר תקופה מסוימת.
בין החומרים המשמשים לאיטום של חדרים רטובים נוכל למצוא חומרים ביטומניים, דבקים צמנטיים חד רכיביים, חומר פריימר, בדים גיאוטכניים ועוד. בעת שאנו בוחרים את החומרים, יש להבין את יחסי הגומלין ביניהם – כיוון שלא כל החומרים עובדים יחד! כך למשל, דבקים צמנטיים אינם נדבקים לאיטום ביטומני.
איטום חדרים רטובים מתחלק לשני חלקים – איטום הקירות ואיטום הרצפות. בעת שאנו מבצעים איטום חדר רטוב, עלינו לעקוב אחר השלבים בקפידה, על מנת ליצור איטום יעיל שיחזיק מעמד.
חשוב לציין, שלמרות שלעתים פעולות ההכנה לאיטום הרצפות נראות מורכבות – הן חשובות מאין כמותן, ואין לדלג על אף אחת מהן. פעולות ההכנה הן בעלות חשיבות מכרעת על טיב האיטום!
רולקה היא סוג של יציקה מעוגלת, שמטרתה לעגל את הזוויות החדות הנוצרות בין הקיר לרצפה.
מדובר בשטיפה קלילה, שמטרתה להסיר חלקיקי אבק שעלולים להפריע להידבקות החומר האוטם.
פריימר הוא חומר היסוד המאפשר לנו להדביק חומרי איטום לתשתית הקיימת, ולכן הוא תמיד יימרח ראשון. חשוב לבצע את מריחת הפריימר באמצעות מברשת ולא רולר – על מנת שהוא יוחדר לכל החריצים והחורים.
ההמתנה אורכת בין שעתיים לארבע שעות – בהתאם לאקלים. יש להמתין ע"פ ההוראות ולא לקצר את זמני ההמתנה.
לאחר שהייבוש הסתיים יש לבצע איטום ביטומני בצורת שתי וערב, ולאחר מכן יש להמתין 72 שעות לייבוש מלא.
בדיקת הצפה היא הכרחית על מנת לבחון את יעילות האיטום, וצריכה להתבצע רק לאחר ייבוש מלא.
לאחר שבדיקת ההצפה עברה בהצלחה – נוכל להניח את אריחי הריצוף, ומומלץ להשתמש בבד גיאוטכני להגנה על האיטום הביטומני.
אין למרוח את החומר הביטומני גבוה מדי מעל רצפת הבטון, מכיוון שזה עלול להפריע לדבקים הצמנטיים המשמשים להדבקת אריחי הקירות.
החומר הטוב ביותר לביצוע איטום של קירות חדרים רטובים בצפון – הוא חומר צמנטי חד רכיבי. שימוש בחומר צמנטי דו רכיבי אינו מתאים כאן, ואינו מסוגל לשאת את משקל האריחים.
פעולות ההכנה של הקירות הן חשובות במיוחד, ומתבצעות בהתאם לסוג התשתית. התשתיות שעמן נעבוד ברוב המקרים הן תשתית של בלוקי גבס או תשתית צמנטית.
לפני שאנו מדביקים את האריחים, יש להקפיד שהקירות מפולסים וישרים! אם יש צורך – ניתן להשתמש בטיח או הרבצה צמנטית ליישור הקירות, ובסרגלי אלומיניום ייעודיים ליישור מרבי של החומר.
הדבקת האריחים תתבצע בהתאם לתשתית שעליה אנו עובדים, ולכן החומרים משתנים בין תשתית צמנטית לבלוקי גבס. כך למשל, כדי להדביק אריחים לבלוקי גבס – מומלץ להשתמש בדבק אקרילי המיועד למטרה זו.