אם אתה פותח מסעדה בקרוב – אז קודם כל מזל טוב! ושיהיה הרבה בהצלחה. אנחנו בטוחים שזה סוג של חלום והנה הגיעה העת שלך להגשים אותו! לפתיחת עסק חדש וכל שכן מסעדה יש המון גורמים שצריך לקחת בחשבון. אחד מהדברים הכי חשובים הוא כל מה שנוגע לאבזור נכון ומדויק. מטבח שמאובזר טוב הוא מטבח שכיף וקל לעבוד ממנו.
הוא מספק לעובדים, לשף הראשי ולטבחים חווית בישול נהדרת, קלילה וכיפית. חווית הבישול של העובדים משפיעה בצורה משמעותית על האווירה כולה במסעדה. בנוסף מטבח שמאובזר בצורה הנכונה הוא מטבח שקל לעבוד בו.
זו דרך נהדרת לעבוד בצורה מקצועית ובלי תקלות שונות. למסעדה בתחילת דרכה המוניטין מאד משמעותי ולכן חשוב לאין שיעור שתתנו למטבח שלכם לעבוד בלי פאשלות ובצורה חלקה ככל הניתן, גם בתקופת ההרצה המשמעותית.
מקצועיות היא שם המשחק בכל הנוגע למסעדות מצליחות והמקצועיות עוברת דרך איבזור נכון של המטבח. המאמר הזה נכתב כדי לוודא שתאבזר את המטבח שלך בצורה מושלמת. קדימה מתחילים.
אבזור מטבח במסעדה הדברים החשובים ביותר
מדפים
ראשית יש לתכנן את המטבח בצורה נוחה ויעילה כך שכל הדברים שאתם צריכים נמצאים לנגד עיניכם וקל לכם לבשל וגם לאפות במקרה הצורך. לשם כך יש לתכנן מדפים גדולים עם שטחי אחסון משמעותיים שיכולים לעזור לכם להיות מאורגנים וישמרו על סדר וזמינות. יש לבחור בחברת מדפים שזו ההתמחות שלה כגון מודולר. כך תוכלו לוודא שהמדפים אמינים, יעילים ומתכוננים נכון.
כיריים
עליכם להבין איזה כמות של כיריים אתם צריכים להחזיק במטבח. לשם כך יש להבין מה גודל המסעדה ולנסות ולשער כמה מנות יהיו ״על האש״ בכל רגע נתון. באופן כללי החוק הוא שעדיף שיהיו לכם כיריים לא בשימוש, מאשר מצב בו הלקוחות מחכים זמן רב לאוכל שלהם בגלל שאין מספיק מקום לבשל. לא תמיד יהיה קל להתקין כיריים נוספים, אחרי שהמטבח כבר התחיל לפעול. לכן מומלץ ללכת על עוד זוג כיריים אקסטרה, אם המקום מאפשר.
מחבתות וסירים
זה נשמע מובן מאליו אבל יש כמה דברים חשובים בנוגע למחבתות וסירים – ראשית עליהם להיות באיכות מעולה. איכות הסירים והמחבתות יכולה להשפיע על הטעמים השונים של האוכל ולכן חשוב מאד לבחור בחברה מצוינת.
בנוסף יש לשים לב לגודל הסירים והמחבתות. עליכם להבין או להתייעץ עם השף, באיזה גודל נכון לקנות סירים ומחבתות ובאיזה כמות. חלק מהמאכלים תוכלו להכין בסירים גדולים יותר, אך לרוב במסעדות מקצועיות יכינו כל מנה במחבת או סיר נפרדים. הכל תלוי באופי המסעדה ומה אתם מתכננים.
לסיכום, אבזרו את המטבח בצורה חכמה ותזכו לנהל מסעדה ומטבח בצורה מקצועית ומוצלחת. אל תשכחו את הדברים הקטנים כגון פותחני יין ופותחני שימורים, סכינים גדולים לכל שימוש, תרבדים ועוד. בבישול כל הפרטים הקטנים חשובים לא פחות מהגדולים. בהצלחה!