איטום אדניות

איטום אדניות איכותי, עשוי לעניק לנו שנים רבות ללא צורך בתחזוקה של האדנית. כשאנו מדברים על אדניות גדולות יחסית העשויות בטון או בלוקים- יש חשיבות רבה לסוג החומר בו נשתמש לטובת האיטום. בין החומרים שבהם נהוג להשתמש לאיטום אדניות, נוכל להיתקל בחומרים צמנטיים, חומרים ביטומניים, רשתות אינטרגלס, ועוד. בחירה נכונה של חומר, ועבודה מקצועית, תאפשר לנו מערכת איטום חזקה ועמידה בכל סוג של אדנית.

מדוע לאטום אדניות?

כשאנו אומרים "אדנית", רבים מאיתנו מדמיינים אדניות קטנות העשויות פלסטיק או עץ, ומצויות כמעט בכל בית מגורים. במאמר זה אנו מעוניינים לעסוק באדניות מסיביות הרבה יותר, כאלו העשויות בטון או בלוקים, מגיעות במידות שונות, מסוגלות לשכן עץ או כמה עצים, וממוקמות בגינות ציבוריות, פארקים, או בכל מקום אחר שבוחר להתהדר בהן. באדניות שכאלה- עבודת האיטום היא חשובה, היות והן מכילות לעתים כמויות גדולות של נוזלי השקיה, וכמו כן- תחזוקה וטיפול של אדנית כזו…אינם פשוטים. בעוד אדנית פלסטיק קטנה שנסדקת- יכולה להיות מוחלפת בקלות, אדנית בטון עצומה המכילה שיחים או עצים ובד"כ מקובעת לקרקע- חייבת להיות אטומה מראש בצורה הרמטית ככל האפשר, כך שלא תדרוש תיקונים ותחזוקה בהמשך. אם נחשוב על כך, בוודאי נבין- שביצוע עבודות איטום באדנית קיימת ומלאה- הוא עניין לא פשוט.

חומרים לאיטום אדניות

מי מאיתנו שהתעניין בנושא איטום אדניות, בוודאי נתקל במושג "חומר צמנטי". חומר צמנטי או "צמנט" הוא למעשה אבקת חומר מליטה- כלומר חומר המשמש להדבקת חומרי בנייה, למשל מלט ובטון. מושג נוסף הוא "חומר ביטומני" שהוא למעשה תוצר של נפט מזוקק, המשמש לסלילת כבישים, איטום, ציפוי והגנה. התכונה המוכרת של החמר הביטומני היא- שהוא מתרכך בתנאי חום, ואז חוזר ומתקשה בטמפרטורת החדר- מה שמאפשר לו תכונות יעילות ככל שמדובר בעבודות איטום שונות. אלמנט נוסף וחשוב הוא רשתות האינטרגלס, שהן מגוון של רשתות העשויות סיבי פיברגלס בגדלים שונים. מטרתה של רשת האינטרגלס הוא לחזק שכבות איטום מחומרים שונים, ובעיקר במקומות שהם יותר מועדים ליצירת מרווחים או סדקים, כמו למשל באזורי חיבור בין יציקות בטון ובין בלוקים.

ביצוע של איטום אדניות

לרוב עבודת האיטום היא מאוד טכנית, ומתבצעת בשלבים מסודרים. חשוב להקפיד על סדר השלבים, על הוראות ההכנה של החומרים, ועל זמני ההמתנה הנחוצים, על מנת לקבל תוצאה איכותית. השלב הראשון הוא שלב הכנת השטח שיכול להמשך מספר ימים, וכולל תיקונים כאלו ואחרים באדנית, איטום סדקים, ליטוש, יציקת שיפועים למרזבים, ועוד. השלב השני הוא עבודת האיטום עצמה, ובה חשוב לשים לב להוראות המדויקות מבחינת מיהול החומרים וזמני ההמתנה בין שלב לשלב. בשלב האחרון- נניח לאדנית להתייבש כיאות, בהתאם להוראות ותוך מניעת ייבוש מהיר מדיי של חומרי האיטום- מה שיכול לגרום להופעת סדקים ופגיעה באיכות האיטום.

פרח